Midsommarveckan

Färjan från Riga kom in klockan sex på söndagsmorgonen och vi satt hemma vid frukostbordet närmare nio. Skönt att vara hemma igen, man ser hur grabbarna kopplar av på ett annat sätt hemmavid. Vid 10 stack jag ut på en 80 km runda. Snittade 29,8 km/h vilket är väldigt bra fart för mig.
På måndagsmorgonen bestämde jag mig för att köra ett duathlon. Stack ned till bryggan och simmade först 1500 meter långpass midsommarveckanpå 32 minuter och efter ett lugnt byte blev det en cykeltur på 51 km i 29,7 km/h. Cyklingen går verkligen bättre och bättre, himla roligt. Ska ligga i med cyklandet den närmsta månaden. Lite resor och midsommarfirande kommer att ställa till det, men tre pass per vecka verkar rimligt.

Underhåll och pyssel
Trots att jag cyklat med tempocykeln i ett par månader har jag inte lagt någon tid på att ställa in den efter min kroppslängd, det har fungerat ganska bra ändå. Nu har jag äntligen experimenterat med att höja och skjuta sadeln bakåt. Det kändes lite bättre så det var nog klokt. Ska prova lite mer de närmsta veckorna.
Sedan har jag även klistrat ihop lite revor på min våtdräkt. Resultatet blev förvånansvärt bra. De syns knappt längre. Sedan är det ju det där med att laga punkteringar. Har köpt CO2 patroner, men det är verkligen inte självklart att få in trycket från flaskan in i däcket. Tack och lov för YouTube

OP simmare
Openwater gänget

Efter vilodag på tisdag körde jag veckans andra dubbelpass på onsdagen. Först 12 km löpning i 4:50-tempo och på kvällen simning med nio andra openwatersimmare. Två erfarna Ironmän var med och det är oerhört lärorikt att simma med dem. De är verkligen villiga att lära ut, tack för det John och Anders.

Torsdagsmorgon startade med ett cykelpass på 40 km. Jag stack hemifrån innan sju. Vid tio skulle jag och alla fyra barnen packa in oss i bilen och ta oss till Roslagen för midsommarfirande på Stomnarö. Väl där körde jag ett OW-pass på 1400 meter. Det är mycket roligare att simma i saltsjön jämfört med Mälaren, här ser man åtminstone lite av botten när det grundade upp.

Midsommarafton var precis så som det ska vara. Lugn och skönt, lite dans runt midsommarstången. Mina föräldrar var där samt min bror Calle samt hans fru och tre barn samt hela min familj. En stor skara på 14 personer runt bordet. Precis som det ska vara.

OW stomnarö satelit
Simning ”på” Stomnarö

Då alkoholintaget var lugnt på midsommarafton gav jag mig ut på ett OW-pass innan lunch på midsommardagen. Simmade nära 2400 meter och det gick riktigt bra. Tack till min pappa som körde följebåt då jag var rädd för att bli påkörd. Fyra Openwaterpass samma vecka. Riktigt bra!

Den kommande veckan blir det mer fokus på cykling och sedan ett par dagars vila innan Stockholm Triathlon söndag morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.