På måndag drar jag till Playitas :-)

Vet inte hur många år jag tänkt på detta, ganska många är det. Men då min familj inte har samma träningsintresse som jag så har det aldrig varit aktuellt tidigare. Det är som jag brukar säga, familjeresurserna är begränsade, då må gälla pengar, tid eller semesterdagar. De är begränsade och man måste ta hänsyn till familjen i sina val. Det är många saker som ska stämma för att få till det, hitta vänner som har semester och pengar över samt att de ska vara på ungefär samma träningsnivå som mig. Sedan måste man kunna tänka sig att umgås, intensivt med dem, under en vecka. Nu är jag dock på väg med fyra goda träningsvänner.

Tony i kylan

Sedan förra helgen har träningen gått fint. Trainerpass på måndag och idag fredag. 2400 meter simning på tisdag samt igen på dagens dubbelpass. Slutligen så hann jag och mina närmsta träningskompisar, Tony & Tegen med ett kul löppass på 16 km i stormen som var på onsdagen. Det var ett kallt, blåsigt och lite blött pass som gick överraskande fort, men framförallt byggde det pannben, att ge sig ut dagar som den kräver lite extra. I helgen blir det sufferpass och sedan långpass på söndag. Jag får nog ihop närmare 10 timmar även denna vecka och då hade jag ändå vilodag i torsdags.

Men till saken, Fuertaventura på Apollos anläggning Playitas. Det största målet med resan, förutom att få lite värme och må bra, är cyklingen. Få en ”kick start” på cykelsäsongen. Jag vill cykla minst 30 minuter snabbare på IM i augusti än vad jag gjorde förra året. Så cyklandet har prioritet. Simma kommer jag naturligtvis göra varje dag, både i 50 meters bassängen men också openwater. Våtdräkten får följa med. Självklart kommer vi springa en del. Jag vill inte springa mer än varannan dag, då jag är rädd för skador. Men det finns massa andra pass att göra. Yoga, windsurfa, kitesurfa, paddla kajak, segla katamaran MTB och så vidare, så jag ska nog få dagarna att gå. Vi hyr en bil där nere, utnyttjar inte Apollos transfer, då kan vi röra oss på ön lite lättare och få lite sightseeing.

Nu ska jag börja packa och några dagar bär det iväg. Jag lovar att lägga ut många bilder i nästa blogginlägg som gör Er riktigt avundsjuka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.