Playitas, Fuerteventura, del 1

Man brukar säga att om något verkar för bra för att vara sant, så är det förmodligen det. Men de första tre dagarna på Playitas anläggningen här på Fuerteventura verkar motsäga detta ordspråk. Det är verkligen bra.

Kul resesällskap, bra personal och fantastiskt träningsmöjligheter.
Hittills har jag simmat minst 2000
2000 meter i poolen varje dag, har dessutom hunnit med ett openwater pass. Årets premiärtur för landsvägscykling gjorde vi i tisdags och onsdags, i går hade vi ledigt från cyklingen och var och gästspelade på en Kite surfing strand, men nu blir det landsvägscykling alla kvarvarande dagar. Löpning kör jag som planerat varannan dag. I går var det en tävling. Light house Run. 6.5 km uppför och sedan 6,5
km nedför samma väg hem igen. Jag hade blivit lovad fria öl av Abbe, hela dagen, om jag fixat det under timmen. Missade måltiden med 17 sekunder men är väldigt nöjd ändå. Kom 2:a. Att jag var äldst är självklart, men så är det ju oftast. Lite kul med Sabine, 26 år, från Schweiz, vi pratade lite med henne innan och tjejerna sprang loppet med henne. Hon var nästan chockad när hon förstod hur gamla vi var, hon fattade inte riktigt varför vi börjat om med tung träning när vi är över 40 år. Vi försökte förklara det där med att de 10 åren man har små barn är det svårt att träna mer än några pass per vecka, men jag tror inte det gick in. Hon kommer tids nog förstå.
Förutom våra egna triathloninspirerade pass så är jag på eftermiddagarna med på de pass som Playitas/Apollo ordnar. Ett riktigt bra var foamrolling, fy tusan vad ont det gjorde i musklerna. Sedan har de ett stretching, avslappning, yoga inspirerande pass vid 17. Bra sätt att avsluta dagen.
Maten måste också nämnas. Vi har halvpension och äter alltså den buffémat som vi blir serverade. Vi äter en macka & kaffe eller liknande när vi är ute och cyklar. Tiderna är väldigt generösa, frukost från 07:30 till 10:30  och middag 17:45 till 22:00. Det är fantastiskt fint salladsbuffé, det finns alltid några sorters tapas och på det hela taget är det väldigt bra mat. Jag kommer säkert tröttna på den efter en vecka, för att inte tala om de som är här längre, men jag tycker den är klart bättre än förväntat. Det är väldigt lätt att äta nyttigt.

Nu är det dags att jag pallrar mig i väg till frukost. Sedan blir det 70 km cykling och sedan simcoaching av Jonas Colting som är på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.