Strängnäs halvmaraton nu på lördag den 25e november

De som hamnade på pallen i 2016 års halvmaraton

Nu är det mindre än en vecka kvar till min hemmaklubb, Strängnäs Löparklubb, arrangerar sitt årliga halvmaraton.

Tanken är att tävlingen ska vara efter säsong och det får gärna vara kallt och halt. Förra året hade det kommit 10 cm nysnö natten till start. Precis så som vi Strängnäslöpare vill ha det. Inte så himla bekvämt 😉

Förra året var vi 50 personer. Nu har 65 anmält sig till årets tävling som startar kl 10:00, nu på lördag den 25:e november. Vi räknar med att det kommer 10 till på efteranmälan, men samtidigt så kommer det säkert falla i från några. Så det blir kanske 70 tävlande.

Motionstävlingen är opretentiös, vi är inte så många funktionärer så ni ska inte förvänta Er för mycket. Men det kommer finnas omklädningsrum, ett kansli, två vätskestationer och några funktionärer på plats. De sista åren har ingen sprungit fel, så uppmärkningen verkar fungera. De första åren fungerade detta sämre….
Självklart får alla som kommer i mål en medalj.

Vill du anmäla dig letar du enklast på Facebook efter Strängnäs halvmaraton. Anmälningsavgiften vid efteranmälan är bara 150 kr.

Banan
Banan är ca 70 procent på grusvägar och 30 procent på asfalt. Direkt efter start och en svag uppförsbacke runt Vasavallen så börjar en 2 km lång och skön nedförsbacke på en asfalterad cykelväg. Efter en viadukt under riksväg 55 blir det först en smal stig i några hundra meter och sedan platta grusvägar ut över Vansölandet. Efter 6 km är det 90 grader höger ut på en asfaltsväg där det kommer att förekomma lite biltrafik. Efter ytterligare två km på asfaltsvägen kommer vi fram till samhället Vansö där vi först tar höger och sedan vänster in i skogen. Här kommer den första vätskekontrollen vara placerad. Efter 8,5 km.

Nu blir det sex km på platta grusvägar över åkrar. Dessa avslutas med att vi återigen passerar riksväg 55, denna gång via en bro över vägen. Efter en svag nedförsbacke har vi placerat vätskekontroll nummer 2, denna efter knappa 15 km.

Nu kommer vi springa på cykelvägar längs med Mälaren in mot Strängnäs. Passa på att njuta av vyerna. Följa strandkanten hela vägen bort mot Tosteröbron. Flera har missat att springa ut på Visholmen! Så i år kommer vi placera en funktionär där. Följ hens direktioner så ska det gå bra även om ni börjar bli ordentligt trötta nu.
Efter Tosteröbron fortsätter vi längs Mälaren i 800 meter. Sedan en 90 graders sväng åt höger in på Trädgårdsgatan. Du är nu snart i centrala Strängnäs och kommer springa genom centrum. Efter passage av Präntaren, Ica och Lidl är det en sista sväng, denna gång åt vänster upp på Eskilstunavägen. Nu är det bara 1,1 km kvar, tyvärr är det en ganska brant uppförsbacke, så det är nu det visas om årets träning har gett något resultat!
 Karta över tävlingssträckan

Själv så har träningen gått bra även denna vecka. Hunnit med 69 km löpning och totalt med trainer, styrka och simning blev det över 10 timmars träning. Jag håller mitt mål med över 60 km löpning per vecka vilket jag är väldigt nöjd med.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.