Strängnäsrundan och annan helgträning

Lördag klockan 10 var det Strängnäsrundan på schemat. 100 km landsvägscykel, Stallarholmen, Mariefred, Åkers Styckebruk, genom Strängnäs och en ny 50 20160423_134805_resizedkilometers runda, denna gång mot Eskilstuna och slutligen målgång i centrala Strängnäs. Det var kul, det var lärorikt och det var sjukt jobbigt, då menar jag riktigt jobbigt. Inte riktigt som ett Marathon, men illa nog. Jag cyklade i några olika klungor,tyvärr väldigt små klungor då jag tappade huvudklungan i Stallarholmen redan efter 2 mil, jag måste erkänna att jag drog inte min del. Visst, jag var uppe o drog, men inte den andel som borde höra till mig.

Målgång efter Strängnäsrundan
Målgång efter Strängnäsrundan

Min tanke och plan var att jag skulle ta tävlingen som ett bra träningspass, och för all del, det blev det, men tanken var ju inte att jag skulle halvdö på kuppen. Jag borde cyklat med Sebastian, Stefan Sara o Jenny istället. Men så blev det inte 🙂

På grund av jobb och resor blev det ingen träning på torsdagen. Därför kände jag mig tvingad att simma på fredagseftermiddagen. För att få ett optimalt cykelpass/tävling dagen efter var detta naturligtvis dumt, men målet för året är inte Strängnäsrundan, målet är IM i Juli.
Simningen gick för övrigt bra, mitt isätt av vänsterhanden ned i vattnet har alltid skapat mycket bubblor, kavitation som vi kallar det när det gäller fartyg och propellerrörelser. Jag fick äntligen ordning på detta tack vare tränaren Tommy som hade lite tid över då hans elever/ungdomar var få, han gav mig lite tips. Kort sagt förstod jag äntligen Patricias tjat om ”trä på strumpan”

På lördagseftermiddagen monterade jag bort min tempocykel från trainern och bytte från det blåa trainerdäcket till vanligt utomhusdäck. Nu tänker jag köra mer med tempocykeln. Jag fick även tvätta av min landsvägshoj också då det både regnade och haglade under dagens tävling. Jag är riktigt dålig på att sköta om mina cyklar, medan jag höll på med den upptäckte jag att bakdäcket på racercykeln nästan hade hål in till slangen. Inte så kul om det hade exploderat under tävlingen. Man skulle kunna tycka att jag borde lärt mig något av förra höstens växelsallad i Strängnäs Triathlon. Får bli bot och bättring på det förebyggande underhållet.

Ska det vara snö i skogen den 24:e april?
Ska det vara snö i skogen den 24:e april?

Söndagsmorgon var det långpass som vanligt. En något stukad skara dök upp kl nio vid Vasavallen. Tre av oss körde Strängnäsrundan dagen innan, två hade kört Stallarholmens trailtävling samt stackars Niklas hade fått Nackspärr över natten. Men som vanligt, ska man bli bättre så finns det inga ursäkter som duger, det var bara att ge sig ut. Ut över skjutfältet, ned mot Vansöslätten, en runda ned mot vattnet för att avsluta med 1,5 varv i gamla elljusspåret. Det sistnämnda är riktigt riktigt kuperat. Den sista milen tog hårt. Av åtta startande var vi fyra som sprang hela sträckan ut, 25 km i 5:30-tempo.

Trafikverkets nya järnvägsbro #dubbelspår
Trafikverkets nya järnvägsbro #dubbelspår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.