Test av löparskor, Brooks Glycerin 15

I ett upprop på löparcommunityn jogg.se anmälde jag mig till ett lotteri. Det handlade om att få och testa ett par löparskor från Brooks och sedan recensera dem. Trodde inte att jag skulle bli utvald, brukar inte ha tur i spel och lotterier. Men desto gladare blev när de kontaktade mig som en av fem, tror jag, testare.

Fram till idag, den 14:de september, har jag sprungit 17 mil i dem. De kom till mig den 29:de augusti.

När jag packade upp dem så snodde min 14-åring dem direkt. Han satte på sig dem och utbrast direkt -vad sköna! När jag brottat ned honom och tagit tillbaka dem och fått på dem på mina fötter kunde jag konstatera att han hade rätt.

Första passet bar i väg till Vasavallen där vi skulle köra intervaller. Jag hade med mig snabbskorna i löparryggsäcken. Transportlöpningen dit var bara 4,5 km. Generellt kändes det bra, men den stora skillnaden märktes när jag bytte till intervallskorna, ett par Saucony Fastwitch. Vilken skillnad! Brooks skorna gav verkligen mjukhet, dämpning och fötterna kände sig mysigt omslutna.

Jag har därefter sprungit ytterligare sju löppass, dvs totalt åtta pass. Bland annat ett på 44 km med många höjdmeter på Sicilien i söndags. Ni kan läsa om det äventyret här Sicilienlöpning. Så jag har hunnit testa dem ganska ordentligt.

Brooks var nya för mig. Har aldrig sprungit i några knappt sett ett par Brooks löparskor. Kan nu konstatera att Brooks Glycerin 15 är bekväma, riktigt sköna till och med. De känns lätta att springa med trots sina 301 gram. I sin broschyr frågar de ”Do you want more spring in every step?” Vem vill inte det? Kan inte säga att de ger det, men kanske de faktiskt lättsprungna. De är definitivt bättre än många andra jag provat genom åren. Glycerin 15 är neutrala. Jag som pronerar hade inget problem med det. Den gav tillräckligt stöd och förhoppningsvis så hjälper den mig att pronera lite mindre genom att bygga upp lite styrka. Senaste löpcoachen rekommenderade mig att använda skor utan proneringsstöd under minst ett pass i veckan.
En sak som jag knappt vågar nämna. Skosnörena. Jag vet inte vad de gjort, men de går inte upp. Jag brukar alltid få stanna minst en gång under långpassen för att snöra om skorna. Med dessa har jag inte gjort det en enda gång.

Efter 17 mil ser de likadana ut, inga konstiga utslitningar

I korthet är jag väldigt nöjd med dem. Kommer absolut titta på Brooks nästa gång jag köper löpskor och jag kan rekommendera andra att göra det.
På en femgradig skala ger jag dem betyget 4,5.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.