Träningsvänner

Ytterligare en träningsvecka till ända och som vanligt reflekterar jag på söndagskvällen över hur den gått. Nära 12 timmars bra träning är jag väldigt nöjd över, det är lite mer än vanligt. Två simpass, löpintervaller på ett hotellgym i Göteborg och ett riktigt intensivt spinningpass på lördagen. Väldigt nöjd.

Men det som slår mig är vännerna jag tränar med. Som triathlet blir det många pass, då jag dessutom reser en del blir det en hel del ensamma pass. Men framförallt blir det många pass med flickvän Anna och triathletvännerna.

Tisdagens simpass klockan 06:00 med pensionärstanterna. Tanterna har oändligt mycket bättre teknik än vad jag har, men med min kondition och styrka kan jag nästan kompensera 🙂
Samma kväll körde jag och Anna ett långpass i Älvsjö. Kallt och blåsigt var det, men sällskapet värmde.

På lördagen var det dags för spinning. Normalt kör vi sufferfest, men denna gång blev det långa hårdrocksintervaller under ledning av coach-Ebbe. Gymmet där vi har våra lördagspass, Balanze, hade nya spinningcyklar så nu kunde man se hur mycket watt vi tryckte. Det blir mer intensiv träning då, svårare att fuska då. Särskilt som Tri-vännern var där. Jag skulle nästan lika gärna kunna sitta på min fluxtrainer hemma, men det är roligare att träna med vännerna.

Slutligen veckans höjdpunkt, långpass med löparklubben. Anna och jag hann inte riktigt iväg på morgonen, skulle inte hinna till vasavallen, så vi stack iväg hemifrån mig strax efter klockan nio. Redan efter fem km träffade vi på Lång-Tony. Han vände och fortsatte tillsammans med oss. Vi hann närmare 15 km innan vi träffade på resten av gänget. Alexandersson, Sofia, Tony2 och Magnus. Alla ville inte springa över 20 km, så vi tappade folk allteftersom vi sprang förbi deras hem. De sista fem km var jag själv och jag fick ihop över 30 km. Långt även för mig.

Det som slår mig en vecka som denna, är hur roligt och viktigt det är med träningsvännerna. Det är de som får mig att komma ut även om motivationen inte alltid är 100 procent. Vi tränar ihop, vi tävlar ihop, med varandra och mot varandra, men viktigast, vi skrattar och har roligt ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.