Träningsveckan efter maran och inför Uppsala Tri

Nu på söndag är det dags för årets första triathlon.

Jag, Susanna G & Stefan Alexandersson

Jag ställer upp i olympisk distans i Uppsala. Tror det är tredje gången för mig i Uppsala. Jag har inga stora förväntningar och jag kommer inte ta i hysteriskt mycket. Uppsala är dessutom lite svårcyklat, undviker gärna regn på kullerstenen. Ser tävlingen mest som ett kvalitets träningspass.

Mitt personbästa på olympisk distans ligger på 2:31:25. Det var ett triathlon i Stockholm förra sommaren. Där är det extremt långa transiteringar som totalt tog över sex minuter. Jag kommer nog inte komma under 2:30 på söndag trots att jag är bättre tränad. Min bästa gissning är på 2:35.
Simning             32 minuter
T1                          3 minuter
Cyklingen          73 minuter
T2                         3 minuter
Löpningen         44 minuter
Totalt                  2h 35 min

Tre frusna triathleter efter simningen

Det har inte varit den lugna veckan som många tar efter ett maraton. Dock var två dagar, söndag och onsdag, bara openwater simning vilket nästan är som träningsledigt då det fortfarande är så fruktansvärt kallt och jag simmar max 30 minuter. Löpningen återupptog jag först på torsdagen med ett pass på 14 km. De första 10 km strax över fem tempo, sedan sänkte jag ordentligt de sista fyra. Musklerna är inte helt återhämtade om man säger som så. Tanken är att lägga veckans vilodag på lördagen, dagen innan loppet. Det får bli en dag med trädgårdsskötsel istället.
Sedan i Söndags har jag cyklat 65+75+60 = 200 km vilket är ovanligt mycket för mig. På denna nivå vill jag ligga de närmsta veckorna.

Bara en sak kan hindra en kul och rolig helg. Känner mig lite ”sänkt” och lite snuvig. Har jag en förkylning på gång? Eller är det bara nedkylning och allergi p.g.a. open water simningen? Möjligen är även starttiden i Uppsala negativt. Starta 08, hämta nummerlappen senast 06:30, det blir tidig uppgång….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.