Ytterligare en bra träningsvecka har gått

Under långpasset i går, söndags, så talade Alexandersson, Jenny och jag om bristen på mål. Förra året var det så enkelt, allt handlade om att genomföra Ironman på sub 11 timmar. All träning riktades in mot det och det gav mening och syfte åt träningen.
2018 ska vi inte köra IM och vi är alla tre överens om att det är skönt att slippa stressen. Men det skapar ett vakuum, varför tränar vi? Särskilt för mig som både privat och professionellt arbetar väldigt målstyrt.

Det är inte så att jag kommer sakna tävlingar, Vasaloppet, Göteborgsvarvet, Sthlm Maraton, Vättenrundan, Vansbrosimningen, Tjörn triathlon, Lidingöloppet och förmodligen lika många till som vi inte hittat ännu. Vasaloppstrippel vore coolt. Men inget av dessa lopp är lika utmanande som IM och inget kräver samma extrema förberedelser. Det handlar säkert om att jag är i en annan fysisk form idag jämfört med tre år sedan. Idag är det lugnt med ett maraton eller halvdistans Tri. Tidigare var det riktigt tuffa utmaningar. Men återigen, med ett nytt jobb på gång är det bra att jag kan ta det lite lugnare utan att få ångest.

Med fredagens långpass i Mariefred passerade jag nu 200 sprungna mil under 2017. Jag kommer förmodligen upp i 220 mil innan årsskiftet vilket är 20 procent mer än förra året. Detta trots nyckelbensfrakturen och knappt en km under hela juli.

Aktiv trainer
Nu när jag börjar ett nytt arbete kommer det bli tuffare att få ihop träningstimmarna, jag vill då vara mer effektiv och jag titta på att köpa en aktiv trainer. JAg vill vara tidseffektiv de timmar jag kommer kunna träna. Får se vad det blir, men kanske en Tacx Flux? Eller är det värt ytterligare 4 000 kr och köpa en Neo? Om någon läsare har åsikter tar jag tacksamt emot dem. Tanken är att koppla upp mig mot Zwift och Sufferfest.

Bra träningsvecka igen, två spinningpass, lite simning och styrka samt 67 km löpning vilket gav totalt 11,5 timmars träning.

 

Stort grattis till min vän Anders Stenvall som fick startplats på Isklar Norseman. Det kommer bli tufft i augusti för honom. Men han kommer fixa det grymt bra!

Norseman 2017

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.