Uppstart av träningen efter IM

20160803_144533_resizedEfter några lugna turistdagar i Maastricht och sedan Amsterdam så begav vi oss hem på torsdagen. Bilkörningen tog 15 timmar och 20 minuter hem till Strängnäs, inklusive en matpaus och två kisspauser.
Låren och vaderna kändes naturligtvis efter IM, särskilt när jag suttit still en stund. Men jag kände mig oförskämt fräsch i kroppen redan efter två dygn.

På fredagen kunde jag inte hålla min vila längre och stack ut och paddlade någon timme. Mest myspaddling men det kändes lite i axeln. På lördagen skulle mina vänner i Strängnäs löparklubb springa ett ultra. Äleby Ultra som var en helt ny tävling bestod av fyra varv på 12,2 km. Då vännerna skulle hålla ett lugnt ultra-tempo tänkte jag mig att ett varv med dem skulle vara ett bra första pass efter IM. Första fem km höll jag mig lugn och sprang med Tony, Jenny och Sebastian. Vi sprang 5:45-tempo. Sedan kom vi fram till att det skulle vara tråkigt om Peopotatis skulle vinna envarvstävlingen alldeles själv. Han hade stuckit i förväg i strax under 5-tempo. Så jag bestämde mig för att springa i kapp honom. För att nå honom låg jag mellan 4:25 och 4:40-tempo fram till 11 km. Då var jag ikapp och sedan sprang vi gemensamt först över mållinjen. Kanske inte det smartaste att ta i så pass mycket, men kul var det.
Festlig tävling på hemmaplan som jag absolut kommer att komma tillbaka till. Strängnäs löparklubb var nog 50 procent av startfältet.

Söndag och måndag fortsatte jag med träningsvilan. Lite promenader och husmålande. Tisdag var det dags igen med ett löppass, ett riktigt kvalitetspass. 3 tuffa varv i det gamla elljusspåret på tre km. Det är kuperat så det räcker! För att riktigt känna på backträningen inför Vemdalens Ultra om tre veckor avslutade vi med 8 intervaller upp för pulkabacken vid Vasavallen.20160810_200043_resized

Onsdagsmorgonen tog jag på mig våtdräkten och traskade ned till Mälaren, försökte köra lite intervaller på 4 minuter
med en minuts vila. Jag lärde mig snart att det inte helt enkelt att uppfatta klockans pip och vibrationer när man simmar och det blåser. Efter några missade pip lärde jag mig att vara mer uppmärksam och fick till det. Jag fick ihop 1700 meter.
Hade tänkt att det skulle räcka som träning för idag, behöver fortfarande återhämta mig. Men Tegen och Sebbe hade fått sina nya MTB-cyklar så vi var ju tvungna att lufta dem. Teoretiskt skulle jag kunnat stanna hemma, men det är bara teoretiskt. En otroligt kul tur på våra stigar på Tosterön. Sebbe hade tidigare aldrig cyklat MTB
med fötterna fast i tramporna, så han hade det lite svårt när det blev för mycket sten. Men inte ett klagomål över hans läppar, tuff kille!
Efter att sett deras cyklar, och känt deras vikt, inser jag vad som står näst på min lista. Måste ha…
20160810_200121_resized

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.