Grövelsjön

De tre första dagar i Grövelsjön har varit härliga

Viktoria o jag körde upp på tisdag förmiddag, körningen tog lite över sex timmar. Vi kom fram vid fem och middagen serverades vid sju. Det är Viktorias farbror som har stället så fick vi ett varmt välkomnande och en mycket bra middag. Jag tog några öl och delade på en flaska vin med Viktoria. Riktigt skön kväll.

Onsdag 30 dec

20151230_080937_resizedGick upp sju och slängde på mig löparskorna, reflexväst, pannlampa och stack ut o sprang. Kände av gårdagens alkohol, men det är bara att bita ihop.  Sprang mot Norsk gränsen som var fyra kilometer bort, sedan fortsatte jag ett tag till innan jag vände. Totalt blev det 12 km. Fruktansvärd tung uppförsbacke de första 2.5 kilometrarna, men det fick jag tillbaka på vägen hemåt.
Skänkte en tacksamhetens tanke till Peo som sponsrat mig med dubb till mina gamla Asics Gel Nimbus 13, det fungerade bra på isen.

Efter lunchen, gulaschsoppa, så hade vi en längdåkningslektion med Björn 20151230_134125_resizedfrån Experience Grövelsjön, han
var riktigt pedagogisk, rekommenderas varmt om ni har vägarna förbi. Det märktes direkt att jag hade skiderfarenhet även om jag aldrig stått på längdåkningsskidor. Jag och Viktoria lärde oss jättemycket på de 90 minutrarna, tryck på skidan, inte använda stavarna så mycket, saxa uppför backarna osv. Viktoria utvecklades otroligt mycket, från att ramla 8 gånger på 800 meter till att faktiskt kunna åka, ta sig upp för backar osv.
Efteråt så tog Viktoria bilen ned och jag tog skidorna, fick 5 km huvudsakligen nedåt. Fick lite blodad tand, tycke det var kul

Till middagen hade Viktorias pappa kommit upp och vi satt och hade middag ihop. Trerättersmiddag igen, man lever gott häruppe.
Mindre alkohol denna kväll. 🙂

Nyårsafton

Direkt efter frukost (det betyder klockan halv 11) stack Viktoria och jag ut o gjorde teknikövningar i närheten av hotellet. Väldigt lärorikt och Viktoria var jätteduktig. Jag reflekterade mycket vad orättvist det är, bara för att jag åkt mycket slalom o snowboard så har jag det så mycket lättare även i detta.Vi var ute och harvade i någon timme och lyckades få ihop 4,5 km.

Efter sopplunchen så stack jag ut själv. Trodde naturligtvis att jag var en grym längdskidåkare nu. Det blev 11 km på 1:15. Väldigt kuperat och sjukt brant på vägen hemåt, det var väldigt klokt att Viktoria inte var med. När jag kom hem var jag helt genomsvettig. Helt våt genom underställ o jacka. LäHöjdkurva längdåkning självngdskidåkningen kan vara tufft! Jag och Viktoria avslutade dagens träning med ett kortare löppass. Hon blev lite deppig då hon inte orkade så långt, men jag försökte peppa så gott det gick.

Vi han med ett par timmar i badtunna med vänner vi träffat häruppe, familjen Hjellmgren, pappa Lars med sönerna Viktor och Oskar som är helt fantastiskt trevliga.

Fin nyårsbankett med fem rätter, bra fyrverkeri och trevligt sällskap till middagen. En riktigt bra dag helt enkelt.

Nyårsdagen

Vi vaknade utan baksmälla vilket var väldigt skönt. Hörde på Facebook chatten att inte alla hade det så bra. Efter en lugn frukost och lite diskussioner runt frukostbordet bestämde vi oss för att åka till ett angränsande skidområde fyra km härifrån, där skulle det finnas en bra och platt 2,5a. V

20160101_110923_resized
Viktoria innan djävulsbackarna

i hittade dit och stack iväg. Vi klarade alla backarna uppför bra, men sedan kom nedförsbackarna. För att göra en lång historia kort, det gick inget bra för min V. Hon var så ilsk och arg när vi kom tillbaka till parkeringen så jag har sällan sett henne så. Hennes egna inlägg på facebook var inte vackert.
Lotta, som tipsade oss om stället var Viktoria inte nådig mot när vi träffade på henne efteråt. Lotta hade naturligtvis inte medvetet lurat oss till fel ställe, vi hade missförstått hennes instruktioner, en en kul historia blev det och stackars Lotta fick mycket ovett för detta.

Då Viktoria var ”feed up” på träning så fick jag ledigt på eftermiddagen, så jag stack ut på en löpning. Min tanke var att springa upp på toppen på det närmsta fjället, men det var för dålig sikt så jag vågade inte lämna skoterleden jag sprang på så det blev inte riktigt så. När jag vände såg jag inte nästa kryssmärke, sikten var alltså sämre än 20 meter. När jag vände märkte jag också att det blåste, det blev ordentligt kallt på kalfjället innan jag kom ned under trädgränsen igen. Snön som jag pulsade i var mellan 2 och 20 centimeter, ett ordentligt tufft passmed hänsyn till fotfäste, 320 höjdmeter upp, kylan och orienteringen.

 

Höjdkurva upp på berget
Höjdkurvan för mitt toppförsök
toppen
Sträckningen, dock var det vitt när jag sprang

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.