Start på veckan

Årets första arbetsdag i går måndag, sjukt lugnt på jobbet. Hade tack och lov tagit med träningskläder så jag körde styrketräning på lunchen, bara 30 minuter men ändå.
Väl hemma så började jag o grabbarna att förbereda middagen. Sedan fick den stå till sig medan jag satte mig på Trainern i 95 minuter. Trainer är väl inte guds gåva till träningsfanatikern, men det är en bra träningsform då det är för kallt att cykla ute och man inte kan springa, varannan dag du vet.

Sanda löpningHade ställt klockan på strax innan sex för att sticka o simma innan arbetet, men när jag ställde mig upp från sängen, så ställde jag mig frågan varför, hittade inget vettigt svar , så jag lade mig igen. Ovanligt klokt beslut för att vara mig.
Arbetade hemifrån idag, satt vid köksbordet och läste rapporter. Det gjorde att jag kunde smita lite tidigare, och jag bestämde att jag hade halvdag idag, det är ju ändå 13-dags afton.
Tog bilen ut till Sanda där Stenvall bor. Vi startade från honom och tog en 18 km tur. Sprang på fina snöiga frysta grusvägar genom skogarna. När vi startade var det minus åtta och när vi kom tillbaka efter 1:40 var det minus 11, såg inte en människa på hela vägen. Det var inget kul de sista fyra kilometerna, frös ordentligt på, måste ha mer kläder på nästa gång, dubbla tights och en tjockare mössa samt kanske innervantar.
Min puls låg mellan 125 och 135 hela passet, precis som den ska på lågintensiva långpass för mig. Vi fick ihop över en och en halv timme också, även detta kvalificerade det som långpass.

Mål
Ett realistiskt och nödvändigt mål för att klara IM i sommar är att jag snittar med en timmes träning per dag. Eftersom jag behöver vilodagar och kommer få en förkylningsvecka måste jag ligga lite över på de andra dagarna. Till exempel ligger jag nu på 7h 17 minuter och det är den femte januari. Så jag kan teoretiskt vila två dagar och ändå ligga på plus. Men jag vet ju att längdskidåkningen i Grövelsjön hjälpte mig att hamna på plus, arbetsveckorna blir svårare.
Sedan ska jag självklart inte träna bortkastade timmar, men det har jag i princip aldrig gjort och jag lär inte börja nu heller, den tiden över har jag inte.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.