Sju dagar med nyckelbensfraktur

Efter avåkningen under Vansbro Triathlon och efterföljande krasch så har veckan, trots allt rullat på.

Förfest hos Abbe

För de som inte brutit ett nyckelben kan jag berätta att det gör ont. Det gör till och från skitont. Vardagen påverkas jättemycket. Det går inte att sätta på sig kläder, det går inte att skiva bröd, det går inte att skiva ost, det går knappt att laga mat, man kan bara knappa på en dator med en hand, och hela tiden en molande smärta. Förutom då man vrider till sig eller stöter i något, då känns det som en kniv in i kroppen.

Men det går framåt. Nu, efter en vecka har svullnaden lagt sig till 90 procent. Svullnaden peakade redan efter 48 timmar. Efter 4 dygn var blåmärkena som värst, men då hade redan alla skrubbsår börjat minska i omfång.

Träning är självklart inte att tänka på. Jag har dock gått mellan 10 och 18 000 steg varje dag. Så jag rör på mig. Intressant är hur svårt det är att äta hälsosamt när jag bara har en hand. Det går inte att skära grönsaker, öppna kapsyler, burkar eller flaskor. Det blir mycket mackor….

Var på ett viktigt möte i går. Var ”tvungen” att ha kostym. Utan hjälp av min äldsta son Henrik, skulle jag aldrig fått på mig skjorta, kavaj eller kunnat knyta skorna. Skulle ut och ta några bira med träningsvänner på kvällen. De fick hjälpa mig av med skjortan och i mer civila kläder.
Passade på att bada i Mälaren, tycker att Abbe var lite gnällig när han var tvungen att svepa om mig en handduk efter nakenbadet då Jenny Stenvall dök upp 🙂 Försök ni svepa runt och fästa en handduk med bara en hand!

Jag har inte gett upp möjligheten att stå på startlinjen den 19de augusti. Men just nu är simning omöjligt, så jag vet inte riktigt hur det skulle gå till?
På måndag ska jag tillbaka och röntga för att säkerställa att brottet läker ihop rätt. Gör det de så kan jag börja med rehab. Hoppas verkligen att det blir positiva nyheter, jag håller på att bli galen av att inte kunna träna och inte kunna göra just någonting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.