Racereport Påsksmällen

Tog mig runt Enhörnas Påsksmäll tidigare idag. Men innan jag berättar om själva tävlingen tänkte jag berätta om träningsveckan. Påskledighet ger möjlighet till extra träning. Målet för veckan var att ha en vilodag men ändå passera 12 timmars träning.

Säsongspremiär med Tempohojen

För första gången sedan förra sommaren, tror jag, fick jag till 2 simpass under samma vecka. Det går långsamt framåt och jag blir långsamt bättre. Så länge det fortsätter åt det hållet är jag nöjd. Men det är långt kvar till de farterna jag hade för två år sedan.
Jag tog även ut tempocykeln för första gången denna säsong. Fyra pass på totalt dryga 200 km. Det går snabbare än vad jag vågat önska. Ligger stabilt på ett snitt över 30 km/h. Tidigare år har det varit närmare 29 km/h så här tidigt på säsongen.

4 x 6 minuters intervaller 3:50-tempo
Anna, Magnus, Peo och Jag


Det blev 47 km löpning denna vecka inklusive ett intervallpass. Påsksmällens mil räknas inte in då det skedde i dag, måndag.
I korthet är jag väldigt nöjd, bra pass, bra volymer och mina vader känns bättre. Mina excentriska tåhävningar med extra vikt. 20 kg i ryggsäck, verkar göra nytta för vaderna.

Marklyft i ”hemmagymmet” tre set med 8 lyft i varje. 77 kg på stången, 110% av min vikt

Gällande Påsksmällen planerade jag att inte ta ut mig helt. Med det intensiva träningsveckan skulle jag knappt klara 42 eller 41 minuter, då kände jag att jag lika gärna kunde ta det lugnare. Speciellt som Tony frågade om jag ville hjälpa honom att komma runt på 45:00.
Tog mig dit själv då jag sovit hos Anna i Älvsjö. Väl på plats mötte jag upp Tony, Jenny, Sofia och Camilla. Hämtade upp nummerlappen och en kortare uppvärmning, sedan var det start.

Första km var svagt nedåt, så det gick lite för fort. Tony och jag låg i 4:15. De kommande fem låg vi mellan 4:20 och 4:40. Banan var en tvåvarvsbana, när vi kom tillbaka till startområdet var det en massa publik som hejade på oss, självklart gick det lite fortare just där 🙂
Mellan km sex och åtta, I uppförslutan och motvinden orkade Tony inte riktigt, vi tvingades sänka farten till 4:50-tempo. Jag sade till, och försökte tvina Tony, att ligga precis bakom mig så att jag skulle ta motvinden, men inte så lätt när han är 25 cm längre än mig. De sista två gick fortare igen, 4:35-tempo.
Vi gick över mållinjen samtidigt på 45:45. Tony var nöjd och jag fick ett bra träningspass. Tjejerna kom ett par minuter senare och var också påfallande nöjda.

Tony var snäll nog att ta min bil hem så jag kunde få ett tempopass 45 km hemåt. Det blåste ganska mycket. Så mycket att jag inte vågade ligga i tempoposition i vissa nedförsbackar och vid öppna fält.  Efter Åkers Styckebruk vred vinden lite och jag fick en hjälpsammare vind hemåt. Gjorde mina snabbaste fem km någonsin, snittade 41 km/h.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.