Det går bra nu

Måndag = Frisimskurs!
Det är inte lätt att ta sig upp ur soffan, 10 minuter över åtta på måndagskvällen. Yngsta grabben som varit hemma från skolan och är fortfarande inte bra, satt tätt intill i soffan. Jaja, myspappor genomför inte IronMan, det är bara att bädda ned honom, packa ihop grejorna och ge sig iväg.
Det var ett bra pass, bara tre på banan varav en kvinna, Terese, hade simmat mycket för några år sedan och hade fantastiskt bra teknik, något som hon delgav till mig. Jag Roterade lite mindre och höll ihop benen mer vid bensparkarna. Det kändes mycket bättre! Det vore bra om jag blir bättre med benen, det skulle hjälpa upp simningen ordentligt.

Trainer pulsbild
Pulsen i de fem intervallerna


På tisdagen tog jag 20 minuters styrketräning på lunchen. Axlar, armar och core kombinerat med några gamla rehabövningar. Jag blir helt klart starkare, men jag måste inför mig själv erkänna att jag känner av höger skuldra/axel.
Hemma så blev det en timme på trainern. Bra pass med fem minuter intensivt och fem minuter lugnt, det blev totalt fem intervaller. Jag duttade lite med liggställningen i ”cockpiten” och den blev bättre men jag var tvungen att montera bort en flaska som var lite i vägen. Tittar jag på Youtube filmer verkar inte eliten ha den monterad där, så jag ska nog överleva.

Tegen och jag hade bestämt att vi skulle springa tillsammans på onsdagen, ”Han-den-långa” var förkyld så han fick vara hemma.
Jag arbetade hemifrån på eftermiddagen så jag hade haft en ganska lugn dag.  Lite mentalt jobbig dock, då jag tvingade upp min 12-åring i morse, tänkte han skulle till skolan efter varit hemma i snart två veckor pga en jobbig ”magont och trött bacill”. Lämnade honom i duschen, gick till köket och tog frukost, när jag kom tillbaka till badrummet låg han på golvet, han hade svimmat. Bestämde att han fick vara hemmTegenrundaa en dag till 🙂 Dåligt samvete är bara förnamnet….   Jaja, vad som inte dödar en stärker?

Jag stack iväg halv fem, Tegen mötte upp vid brofästet. Vi tog ett varv i ytterkant av Strängnäs. Vi hade lugnt tempo fram till Eskils källa, därefter ökade vi till 5-tempo i några km. Totalt fick jag ihop knappa 16 km i 5:17 tempo. Ett bra pass, vi kände oss båda starka och vi hade bra snack om kommande tävlingar, mat och energiintag och varför Örnen äter så mycket godis? Vi hann även med att prata några normala samtalsämnen.

Detta var den sista riktiga träningen denna vecka. Nu blir det Snowboard i Trysil resten av veckan och jag är övertygad att mitt dåliga resesällskap kommer att lura i mig alldeles för mycket alkohol under helgen.
Vänliga ironMan skickade en motivationsvideo till mig så att jag inte glömmer att träna 🙂
Precis som att det skulle behövas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.