2 x Långpass

Lördag morgon stack jag hemifrån kvart i nio. Cykelklubben hade aviserat start klockan nio vid det vanliga mötesstället, SMOL-gården.
Cykling i grupp är annorlunda än löpning. Först har man tio minuters genomgång av regler, hur vi ska cykla, vart vi ska cykla, var ska vi fika osv. Jag säger inte att allt är av ondo, ligger man i 35 km/h med någon decimeter mellan varandra är det bra att ha lite regler. Tydligen var det en mindre krasch och omkullkörning förra veckan, så de kanske var nojigare än vanligt. Men först kvart över nio startade vi.

Cykelfika II CykelfikaUt mot Eskilstuna på huvudsakligen bra vägar. Genom Eskilstuna och ut mot Torshälla där vi, efter sex mil stannade till på ett fantastiskt fint fika ställe, ”Mary’s”. Kaffe o bulle satt fint. Då vi var 20 personer och tjejerna i kassan var vackra att se på men inte särskilt effektiva så tog det lång tid innan vi alla fått service, fikat färdigt och kommit därifrån. Det tog nog 45 minuter.
Vägen ut hade varit lugn i organiserad Belgiskklunga och svag medvind. Vägen hemåt blev tuffare. Vi höjde farten och jag var en av åtta som drog, en helt annan cykling, mycket jobbigt och kul. Totalt så blev det 105 km på 3,5 timmar, vi snittade på strax över 29 km per timme.
När vi bara hade någon mil kvar hemåt cyklade jag bredvid  S Alexandersson en kortare stund, vi betraktar oss inte som cyklister, men vi konstaterade att det inte räcker med en dyr cykel och SCK-kläder, som somliga hade, man måste orka cykla också. Och det orkade vi. Bedömer min insats som ungefär i mitten av de 20 cyklisterna. Jag lärde mig väldigt mycket, inte bara en massa regler och mystiska tecken, utan också om cykling.
sofia

På lördagskvällen hade jag hela ”styrelsen” på middag. Dock inte Tony som var på konferens på baksidan av Sverige. Som vanligt hade vi sjukt kul med väldigt många skratt. Jag tror vi beslutade tre saker?
1     Till ny Ordförande valdes Sofia, en grym långdistanslöpare  som trots att hon passerat 40 fortfarande får visa leg på bolaget.
2     Tröjorna som vi vill beställa ska vara blåa även fortsättningsvis. Gärna med någon annan neutral färg som bryter av det blåa. Vi beslutade även att det är OK att använda klubbkassan att betala engångsavgiften till t.ex. Intersport så att vi kan beställa tröjor på ett enkelt sätt.
3     Vi beslutade även att ordna en träningsresa nästa vår till dem som vill, Typ denna fast vi nog inte behöver organiserad träning, vi kan ordna det själva. Vi behöver ”bara” en bra träningsanläggning.  Länk till träningsresa

”Styrelsemötet” slutade för min del klockan 01:00. Då lämnade jag helt enkelt de fyra kvarvarande tungt arbetande styrelsemedlemmarna och gick och lade mig. De fick sitta kvar i mitt kök. Har ingen aning om när de gick, men de var borta när jag vaknade söndagsmorgonen 🙂

 

Äckligt pigg Stenvall
Äckligt pigg Stenvall

Söndag var det som vanligt dags för långpass. Vi samlades vid 10. Genomgången av reglerna tog för löparna mindre än en minut och vi stack iväg klockan 10:00.  Vi var sju stycken som kom, något färre än vanligt. Sofia hade hotat med att det var 30 km på schemat, men vi hade tur, hon hade bara en dryg timme på sig 🙂
Första halvtimman var inte så kul för mig. Gårdagens sena kväll med för lite sömn som följd och alkoholintaget på det  kändes av, mycket! Men efter en stund släppte det och jag kände mig starkare. Jag och Stenvall höll på som vanligt, rycka lite i backarna, stressa varandra genom att försöka rycka och så vidare. Men det var inget att snacka om, han var starkare än mig idag. Vi fick ihop 20 km. Om vi går på Nils-Hugos klocka blev det 21. Vi andra var tvungna att springa tre varv på Vasavallen för att komma till 20 km, men det behövde inte han. Tempot, på min klocka, blev 5:27. Dock inte riktigt det återhämtningspasset jag hade behövt efter gårdagens cykling, lite för många fartökningar. Det var en kul tur med grusvägar och lite stigar. De första 12 km var en ny väg som åtminstone inte jag hade sprungit förut, kul med nya rutter.

Tack vare mina tre cykelpass denna vecka fick jag ihop över 12 timmars träning trots att jag hade en vilodag. Det känns väldigt stabilt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.