Bakfyllepass

Hade Kickoff med Thor Shipping, det företag jag ska börja arbeta på efter sommaren. Kul gäng och en väldigt kul kväll, kom i säng efter två, jag är för gammal för det. Mindre rolig morgonen, vaknade på hotellrummet vid åtta och mådde riktigt riktigt dåligt. Tog mig ned till frukostmatsalen vid nio och lyckade pilla i mig lite äggröra o kaffe. Satte mig i bilen vid 10:30, vågade inte tidigare.

I bilen hem ringde jag min flickvän så att någon skulle tycka synd om mig, förutom att hon ställde upp med snälla ord så hade vi en intressant diskussion om träning när man är bakfull, är det bra, dåligt, skadligt eller bara bortkastat?

KräkaDet finns många artiklar och blogginlägg i ämnet, så det är uppenbart att jag inte är den enda som funderat på det. Väldigt få säger att det skulle vara farligt, så frågan är väl snarare ger det någon effekt, kan man lika gärna ta en vilodag? Sticker man ut för att få fler timmar i träningsdagboken, att komma högre upp på jogg.se? Eller har man ett mål med just den träningen som faktiskt går att uppfylla? Att jag skulle sticka ut redan på morgonen var helt enkelt omöjligt, det hade knappast heller varit någon vettig träning heller.  IQ-initiativet hävdar att 3-4 glas vin dagen innan påverkar träningen negativt i mer än två dagar, låter tufft?
När jag kom hem så sov jag två timmar, sedan kände jag mig bättre. Två rostade mackor och ett glas vatten fick mig att må lite sämre igen, men det gick över ganska snabbt denna gång. Framåt tre kände jag att jag skulle överleva ett löppass i långsam takt. Min tanke var att ett långpass i 5:30 är faktiskt ett riktigt pass, träningspass som ska göras minst en gång per vecka. Därmed var det värt omaket.

Att det var 13 grader varmt samt klarblå himmel hjälpte till i beslutet. I tre kilometer njöt jag av det, men sedan blev allt bara hemskt. Tror inte jag haft ett såpass tufft pass på över ett år. Det var bara dåligt allting. Tungt, långsamt, funderade på att kräkas flera gånger, batteriet i musikspelaren tog slut och så vidare. Inger skoskav konstigt nog?
Jag var ute 15 km i 5:34-tempo, det tog 81 minuter. Jag sprang bara efter pulsen, ville ha den under 135 vilket jag lyckades ganska bra med, men jag fick sänka tempot flera gånger för att den inte skulle gå upp. Helt klart påverkade gårdagens alkoholkonsumtion även hjärtat, eller snarare orken.Hjärtat fick arbeta hårdare. Men jag upplevde det ännu hårdare än vad hjärtats slag indikerade. Det enda jag ätit var ju faktiskt ett glas vatten och två mackor, så det är klart att förutsättningarna inte var optimala.

På det hela taget är jag väldigt nöjd med att jag tog mig ut. Träningspasset gav något och det byggde definitivt pannben.
Som alltid blir man bättre efteråt, pizzamiddag gjorde mig ännu mer levande. Hade jag inte tagit mig ut hade jag legat i soffan hela dagen och tyckt synd om mig själv.

 

 

 

 

One thought on “Bakfyllepass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.