Helgens träning och lite tankar om det

Ligger i ett tungt träningsblock nu. Ska köra några dagar i sträck till, tisdag blir det träningsledigt. Jag har nu  kört tio dagar i sträck därförinnan hade jag en vilodag och ytterligare en veckas träning på raken.

IMG_1379
Gänget på lördagens långpass

Fredagskvällens simning var relativt lugn, körde 200 meters uppvärmning och sedan 2000 meter med dolme i ett sträck. Det gick bra, jag tog det lugnt. Hade lätt kunnat köra 1000 meter till. När jag analyserar ”loggen” efteråt ser man tydligt att jag sänker farten allt eftersom.  Simtagen ligger mellan 13 och 14 hela tiden, men tiden sänks från 2:15 per 100 meter till 2:30. Några längder ligger jag i 2 minuters fart. Hade jag kört 4 x 500 med 45 sekunders vila, som jag hade planerat, hade jag förmodligen fått bättre fart. Utan att skylla på någon kan man konstatera att antal personer i bassängen påverkar….

Lördag morgon hade jag lagt upp om ett löppass på Strängnäs Löparklubbs facebooksida, SLK Facebook grupp, närmare bestämt att ses 08:15, det betyder att jag sprang hemifrån några minuter efter åtta.  Vi blev sju stycken som träffades, kul nog så dök vår ”elitorienterare” upp igen, det var ju bra att vi inte avskräckte henne sist. Vi träffades vid brofästet  och innan vi var tillbaka där så hade det gått 19,5 km. Jag fick ihop exakt 24 km på 2:09, det ger 5:22 tempo.
Det är fantastiskt kul att springa med de närmsta vännrna, Agge, Onödigt långa Tony och oanständigt starka Tegen. Dessutom var Peo och Michael L samt tidigare nämnda Annica. Roliga snack, mycket skratt och en enormt positiv stämning, uppmuntrande men ändå spänstig och utmanande. Har svårt att beskriva känslan men jag kan konstatera att bättre kan man inte tillbringa en lördagsmorgon. Jag kommer att få på skallen av V för detta påstående. 🙂

Pigg Tegen och trött Tony
Pigg Tegen och trött Tony

Tony, som missat träningen i nästan två veckor, hade det tungt på passet och fick tyvärr ont i vaden de sista kilometrarna, Tegen var stark som vanligt, han dominerade i alla backar där vi ökade farten till 3:30-tempo.
Hoppas på snabb tillfriskning för Tony.

Lördag eftermiddag chattade jag med några cykelvänner. Jag ville ha deras åsikt om att köpa nya hjul o däck till mina cyklar. De verkade vara överens om att det ska vara kolfiber och 60 mm profilsdäck. Då kan jag dessutom använda dem till båda cyklarna, helt täckta hjul är inte tillåtna på landsvägstävlingar. Känns som att jag får ta en tur förbi cykelaffären och lära mig lite mer.

Söndag morgon satte jag mig på Trainern. Det är fortfarande fruktansvärt tråkigt, men jag satt där två timmar och 17 minuter. Ett rätt så OK pass, bättre än trainerpassen brukar vara för mig, men visst fuskar jag, man cyklar bättre/tuffare inomhus i grupp. Någon nytta gjorde det säkert, förstår inte hur jag ska kunna stå ut tre timmar? Måtte det snart bli varmare ute så att man kan cykla utomhus.
Bra Träningsvecka
Jag har de senaste sju dagarna haft fyra löppass på totalt 82 km. Det känns skönt att jag bestämt mig att inte springa fören tidigast på onsdag, kanske torsdag. Min kropp behöver vila. Det har varit en bra träningsvecka, totalt 11, 5 timmar utan några tendenser till skador. ska få massage i morgon, ser redan fram mot det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.