Söndagslångpass

Även om jag fortfarande snyter mig då och då så är jag äntligen tillräckligt frisk för att ge mig ut på ett Långpass.  Vi hade talat om lite längre än vanligt, klart över 90 minuter, men det viktiga var att verkligen hålla nere tempot på 5:30. Se bifogad länk. http://springlfa.se/hur-snabbt-ska-du-springa-ditt-langpass

Sofia och sex killar dök upp till klockan nio. Då det snöat lite över natten men samtidigt börjat töa och Kenneth inte ville snedbelasta sin fot som äntligen blivit bra, ville vi inte in i skogen, så det blev utåt Vansö. Vi stack i väg enligt halvmarathonsträckningen, det var is och ihopressad snö på grusvägar men det gick ok att springa. Vid Vansö fick vi 400 meter ren asfalt, där märktes vilken skillnad det var, plötsligt fick vi grepp under fötterna.

Jag sprang med Kenneth, Sofia och bakfulla Agge. Framför sprang Tony, Telenor och snickar Magnus. De sistnämnda ökade svagt efter 14 km och fick en lucka på kanske 500 meter. Vid 16 km bestämde jag mig för att komma ikapp dem, ökade till 4:40 i 1,5 km samtidigt som underlaget just då blev sämre, ospårat, men det fick gå ändå. efter 8-9 minuter var jag i kapp och vi fortsatte i 5:30-tempo.

Efter en sväng genom Strängnäs så sprang vi upp mot Vasavallen. Totalt fick vi ihop 23,2 km och tempot 5:33, vilket blev 2 timmar och 8 minuter. Bra och långt pass rätt så tidigt på säsongen. Efteråt så känns det lite stelhet, framförallt i vaderna, annars mycket bra. Bådar gott inför säsongen.
söndagslångpass, sträckning söndagslångpass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.