Träningen fortsätter

På onsdagen kom jag hem ganska sent, närmare nio. Jag hade hjälpt min flickvän med att packa upp flyttlådor och monterat rullgardiner och gardinstänger i hennes nya radhus.
Satt en timme på trainern mest för att göra det. Lugnt tempo men det var väl värt något.

Torsdagen tillbringade jag hela dagen på konferens, intressant dag om logistiklägen men ändå extremt mycket stillasittande från 08:30 till 17. Dessutom så drack jag bara en flaska vatten på hela dagen, dock en massa kaffe.
Sedan småsprang jag från Stureplan till centralen för att hinna med ett tåg. Sedan visade det sig att hela centralen var full med folk, signalfel söderut. Stor suck!
Hemresan tog två timmar, då hade jag ändå tur, somliga hade väntat längre och fick en total resa på nära tre timmar.
Till slut kom jag till Strängnäs och då Thomashallen har öppet länge på torsdagar så gick det bra ändå. Jag kom ned i badet strax efter sju och simmade 200 meter frisim som uppvärmning. Detta var helt omöjligt för bara ett halvår sedan, då var det mest bröstsim!
Sedan körde jag 2350 med dolme i ett sträck, detta var rekord för mig, avslutade med 100 meter nedsim. Otroligt skönt att simningen börjar fungera på riktigt, de 2350 metrarna jag simmade skulle i samma tempo ge 3800 meter på 1:29. Mitt mål på Ironman har hela tiden varit 1:45.

SufferfestfenLördagen vaknade jag upp i Södertälje och var tvungen att stressa iväg till Balanze gymmet i Strängnäs för att hinna med dagens Sufferfest. Ingen frukost fick jag heller, en kopp kaffe o två bananer. Min flickvän, som sitter bredvid mig i soffan när jag skriver detta påpekar dock att det fanns i kylskåpet
Spinningpasset var grymt, två filmer och totalt 1:53 på cykeln. Pulsen snittade på 110 och toppade på 143, riktigt bra pass. Jag hoppade över nedcyklingen, torkade snabbt bort all svett från cykeln och golvet under mig och ställde mig på löpbandet. Tog tre km i fem minuterstempo på löpbandet, det kändes överraskande bra. Normalt brukar benen vara stumma som stockar de första kilometrarna, men så var det inte alls idag.

20160214_111616_resizedSöndagen var det långpass dags som vanligt. Vi hade tidigare
talat om ett lite längre pass på 24 km, men jag 20160214_090126_resizedtrodde nog inte att det skulle bli så långt. Vi var 10 stycken som dök upp. åtta var de gamla vanliga medan två var från Strängnäs IK som jag inte kände. Kul att Björn o Jenny dök upp, det var länge sedan sist, Kennet, Agge o Magnus springer jag med varje vecka nu.
Det hade snöat fem cm fluffig snö men kommunen hade redan hunnit ploga en stor del av vår runda. Hela passet på dryga 2 timmar var lugnt och skönt, jag kände mig stark och vi höll tempot ganska bra. Målet var ett snitt på 5:30, vi fixade 5:25 vilket får ses som godkänt.
Under passet talade vi mycket om långpass och långsamma pass, att Norska skidlandslaget kör 80% mycket långsamma pass t.ex.  Mer går att läsa här,;
Polariserad träning ger resultat

 

2 thoughts on “Träningen fortsätter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.