Träningsveckan efter maran

TegenSom alla vet ska man ta det lugnt en tid efter marathonlöpningen. Somliga talar om en vecka, andra lite längre. Men det är naturligtvis personligt och beror på hur tränad man är. Det är väl klokt att inte starta upp med intervaller dagarna efter. Jag kände mig oförskämt bra och har haft många bra men inte så intensiva pass. Från måndag till fredag har jag har tränat över tio timmar. Men det har varit mycket cykling och paddling samt två open water simningspass.OW premiär i Mälaren
Tegen och jag var ute o paddla på måndagen och på torsdagskvällen fick vi även med Stenvall. De ska köra Åre Extreme Challenge första helgen i juli, så de behöver träna mer på paddling. De har varsin surf ski medan jag har en motionskajak, så jag har inte en chans att hänga med när de tar i ordentligt, då sticker de bara i väg. Särskilt Stenvall, han är en grymt bra kanotist.

Har kört tre pass med Tempocykeln, totalt 185 km. Det känns bättre och bättre. Att ligga i tribågen var riktigt svårt i början, men nu kan jag ligga kvar där medan jag äter någon gel eller dricker. Det var helt omöjligt bara för en månad sedan. Idag när jag var ute 80 km snittade jag på 27,8. Räknar jag bort uppvärmning o nedcykling kommer jag närmare 28,5. Men det är väldigt långt borta från de 30 jag vill nå. Mina nya hjul kom dock idag, får se om de hjälper?

Första passet simning i Mälaren gick så där. Kändes kallt och obekvämt. Andra passet, i torsdags, så hade jag lite bättre inställning och simmade 1730 meter enligt Garmin. Dock brukar klockan vara lite glädjemätare när det gäller simning. Men mitt tidigare längdrekord utomhus var 1500 meter så blev det rekord. Känns självklart bra, det känns helt klart möjligt att köra 3800 meter i juli. Ska försöka simma varannan dag de närmsta veckorna.

Så var det helg, tar några glas Kalifornisk Zinfandel och ser fram mot morgondagens långpass med cykelklubben.

20160610_140041_resized_1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.